Одбрана Младића: Одбацити неисправне дијелове оптужнице

Срна
Одбрана Младића: Одбацити неисправне дијелове оптужнице

Београд - Одбрана генерала Ратка Младића поднијела је захтјев судском вијећу Хашког трибунала да се уздржи од одлучивања о "дефектним и неисправним" дијеловима оптужнице.

У образложењу одбрана је навела да ниједан од четири облика одговорности за која се генерал Младић терети немају ни временски, нити територијални опсег и да је већ из само тог разлога овај случај дефектан.


Одбрана истиче да нема других материјалних чињеница представљених у оптужници које би разјасниле случај било које форме одговорности за коју се терети, пренијели су београдски медији.

Младићева одбрана указала је да због недосљедности оптужнице хашког тужилаштва, ни одбрана генерала није могла да буде адекватна.

Одбрана због тога апелује на трочлано судско веће да утврди те аспекте оптужнице као дефектне и да се уздржи од одлучивања о њима јер се пресуда може засновати само на исправно наведеним оптужбама.

Према ранијој одлуци судског вијећа Хашког трибунала одбрана и тужилаштво су до данас имали рок да поднесу завршне ријечи, док је усмено излагање завршних ријечи заказано за децембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана