Odbornik napao načelnika opštine Kneževo

Nebojša Tomaševića
Odbornik napao načelnika opštine Kneževo

Kneževo - Policija je uhapsila odbornika SNS-a u Skupštini opštine Kneževo Nedeljka Vukovića nakon što je pijan napao načelnika opštine Kneževo Boru Škeljića i pokušao da ga udavi, saznaje "Glas Srpske".

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka juče su kazali da im je oko 12 časova prijavljeno da je N. V. napao B. Š. u Kneževu.

- Policija je odmah po prijavi izašla na lice mjesta i privela napadača N. V. U toku je utvrđivanje krivične ili prekršajne odgovornosti osumnjičenog. Nakon ispitivanja N. D. će biti pušten da se brani sa slobode - rekli su u CJB Banjaluka i dodali da ne mogu da otkrivaju više detalja.

Škeljić nije želio da govori o napadu.

- Desilo se nešto, ali ne bih ja o tome da govorim - rekao je Škeljić.

Sa Vukovićem nismo uspjeli stupiti u kontakt jer je od napada njegov telefon bio isključen.

Prema nezvaničnim informacijama Vukoviću je izmjereno 1,7 promila alkohola u krvi. Izvor blizak istrazi je rekao da je i Škeljić bio pod uticajem alkohola, ali da je bio trezveniji od Vukovića.

- Pretpostavlja se da je sukob izbio zbog odvoza smeća za koje je zaduženo Vukovićevo preduzeće. Opština je dužna Vukoviću, koji je zbog neplaćanja napao Škeljića. Računi opštine Kneževo su blokirani i zbog toga Škeljić ne plaća račune - kazao je isti izvor.

Vuković i Škeljić dolaze iz bloka stranaka, koji je trenutno u opoziciji u Skupštini opštine. Vuković je odbornik SNS-a, a Škeljić je član NDP-a.

Blokade

U Kneževu već duže od godinu traje politička blokada. Zbog odbijanja prethodne vladajuće većine u Skupštini opštine koja je podržavala Boru Škeljića da izvrši primopredaju, nova većina predvođena SNSD-om i SDS-om je tek nedavno usvojila prijedlog budžeta za 2014. godinu. Zbog neusvajanja budžeta opština je još u potpunoj finansijskoj blokadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana