Одборник ДНС-а у Челинцу У истом дану зарадио пријаву и захвалницу

Дарко Момић
Одборник ДНС-а у Челинцу У истом дану зарадио пријаву и захвалницу

Бањалука - Вршилац дужности директора вртића “Невен” из Челинца Милован Вујичић у истом дану је зарадио кривичну пријаву Министарства унутрашњих послова Републике Српске и захвалницу Скупштине општине.

Полиција Српске 25. јула је Окружном тужилаштву Бањалука поднијела извјештај против Вујичића због сумње да је извршио кривична дјела послуга и фалсификовање исправе и вртићу причинио материјалну штету од 2.260 марака. Навече тог дана, Вујичић је на свечаној академији одржаној поводом Дана и крсне славе општине Челинац, Светог арханђела Гаврила, примио захвалницу Скупштине општине додијељену вртићу “Невен”.

Поред поменутог извјештаја, Вујичић је својевремено пред Основним судом у Котор Варошу осуђен за крађу струје тешку око 6.200 марака.

Из МУП-а Српске потврђено је “Гласу Српске” да су полицијски службеници Полицијске управе Бањалука 25.7. 2018. године Окружном јавном тужилаштву Бањалука поднијели извјештај против М. В. (1969) из Челинца због сумње да је извршио кривична дјела послуга и фалсификовање исправе на штету јавне установе у Челинцу.

- М. В. сумњиче да је, обављајући послове одговорног лица јавне установе у Челинцу, узимао новац на име услуге коју установа пружа, а исти није полагао у рачуноводство, већ га је користио за личне потребе, као и да је за уплаћене услуге сачињавао лажне налоге и достављао их у рачуноводство. Материјална штета причињена извршењем кривичних дјела износи око 2.260 КМ - наводи се у одговору МУП-а РС на наша питања.

Милован Вујичић, који је и одборник ДНС-а у челиначком парламенту, категорично одбацује тврдње да је починио било какво кривично дјело и да је нанио штету установи којом руководи.

  • Апсолутно никаква штета није нанесена вртићу и то ћу доказати, а све што се ради је резултат политичке хајке. Како послује вртић и како ја руководим вртићем, најбоље су рекли родитељи наших малишана који су и поднијели приједлог Скупштини општине да вртићу буде додијељена захвалница. Ово је само још један у низу покушаја да се осујети и само моје учешће на конкурсу за директора вртића. Надам се да ће и конкурсна комисија увидјети да је то основни циљ нечасних појединаца и хајке која се води - каже Вујичић.

Подршка из свих партија

Предсједник Скупштине општине Челинац Дејан Куртиновић каже да је захвалница додијељена вртићу, а не директору и то на приједлог Савјета родитеља.

- У вријеме када је доношена одлука о захвалницама, против Милована Вујичића није био поднесен извјештај МУП-а РС. Али чак и да је био поднесен, то не мора ништа да значи јер је свако невин док се не докаже супротно. Поред тога, свакако нешто говори и то што су одборници готово свих политичких партија гласали за то да вртић добије захвалницу - каже Куртиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана