Од априла лет Бањалука-Москва

Срна
Од априла лет Бањалука-Москва

Бањалука - Лет Бањалука-Москва требало би да буде успостављен већ од априла, изјавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

Трнинић је рекао да Министарство саобраћаја и веза и управа бањалучког аеродрома воде преговоре са једном приватном компанијом из Русије о увођењу ове авио-линије.

“Имамо конкретан приједлог уговора на столу. Ако све буде ишло планираним током, а очекујемо да хоће, већ од априла ћемо имати летове за Москву из Бањалуке. У плану су три лета седмично. Радимо на овом послу веома активно и на добром смо путу да га реализујемо”, рекао је Трнинић за “Вечерње новости”.

Он је подсјетио да је договорено покретање линије Бањалука-Берлин и додао да у овој години очекују договор и у вези са увођењем лета за Грчку.

“За јесен спремамо велико изненађење, али нека засад то остане тајна”, нагласио је Трнинић.

Према његовим ријечима, у плану је проширење писте на бањалучком аеродрому и преуређење пријемне зграде и свих пратећих садржаја на аеродрому.

“Отварајући три линије у сарадњи са компанијом жРајанерж и договарањем четврте ка Берлину, прошле године смо направили изузетне помаке у авио-саобраћају у Српској. Промијенили смо приступ и то нам се враћа рекордним бројем путника. Нећемо се зауставити и идемо даље”, каже Трнинић.

Говорећи о изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, Трнинић је навео да је Влада Српске закључила одличан уговор са кинеском компанијом.

“Нисмо преварени, како неки појединци желе да то прикажу у јавности. Износе се лаички подаци. Изградња ауто-пута Бањалука-Приједор је по километру далеко најјефтинија у региону и у Европи. Цијена овог ауто-пута по километру је седам милиона евра, у Словачкој је 15, а Црној Гори и Ирској 20 милиона евра по километру”, рекао је Трнинић.

Он је додао да су нетачне и тврдње да концесија која је Кинезима дата за овај пројекат на 33 године није добро рјешење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана