Од 30. јуна привремени прекид продукције и емитовања програма

Срна
Од 30. јуна привремени прекид продукције и емитовања програма

Сарајево - Управни одбор /УО/ БХРТ-а одлучио је данас да овај медиј од 30. јуна привремено прекине продукцију и емитовање програма.

Из БХРТ-а је саопштено да је ова одлука директна посљедица дуга ентитетских емитера у износу од 25 милиона КМ - Радио-телевизије Федерације БиХ 16,5 милиона и Радио-телевизије Републике Српске 8,8 милиона КМ.

У саопштењу се упозорава да ће ова длука имати посљедице на функционисање цјелокупног система јавног емитовања.

Из БХРТ-а наводе да институције БиХ нису ријешиле дуготрајан проблем наплате РТВ таксе и финансирања Јавног сервиса чиме је изнуђена данашња одлука УО, која само најављује реалне околности које ће настати након 30. јуна, када истиче досадашњи модел наплате РТВ таксе.

УО БХРТ-а је наложио пословодству БХРТ-а да најтјешње сарађује са пословодствима ентитетских емитера на проналажењу рјешења која ће отклонити разлоге због којих је донесена данашња одлука.

Због кризне ситуације у којој се БХРТ налази, УО ће бити у сталном засједању.

У саопштењу се додаје да ће БиХ, уколико ништа не буде предузето, постати једина европска држава која неће имати јавни сервис на нивоу цијеле земље.

На сједници је извршена и редовна ротација на позицији предсједавајућег, тако да ће од идуће сједнице, УО БХРТ-а предсједавати Сања Латиновић из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана