Objavljen identitet čovjeka koji je, navodno, pokušao spriječiti objavljivanje aktivnosti SOA

Glas Srpske
Objavljen identitet čovjeka koji je, navodno, pokušao spriječiti objavljivanje aktivnosti SOA

Ljubljana - Član uprave jedne od najvažnijih hrvatskih medijskih kuća i dobar prijatelj mnogih političara u Hrvatskoj pokušao je, prema tvrdnjama slovenačkog portala “24ur.com”, da spriječi i potkupi direktora inostrane multinacionalne kompanije da izvrši pritisak na “POP TV”.

Sada je portal “24ur.com” objavio i identitet čovjek koji je, navodno, pokušao da spriječi objavljivanje prič. Kako tvrdi pomenuti portal, riječ je o Ivanu Tolju.

“Ivan Tolj je 51-godišnji franjevački sveštenik koji ima veliki uticaj na hrvatske medije i samim tim i na javno mnjenje”, pišu Slovenci.

Rođen je u Bosni i Hercegovini u mjestu Gornje Močilo, a krajem 1990-ih preselio se iz Mostara u Hrvatsku.

“Noć prije objave imena i fotografije Davora Franića, vođe akcije prisluškivanja, uredništvo POP TV-a dobilo je prvi poziv u kojem su ih molili i predlagali da se priča ne objavi. Lobista koji je kontaktirao POP TV nije bio svjestan razmjera afere. Namjeru da objavimo ovu priču znao je uzak krug ljudi, zapravo samo dva novinara POP TV-a iz čega je ovaj medij zaključio da je Hrvatska to saznala zahvaljujući skrivenim obajveštajnim metodama”, piše “24ur.com”.

Tolj je predstavnik austrijske Štirije, a alovenački portal piše i da nadzire uređivačku politiku pojedinih hrvatskih portala.

Slovenci navode i da je povezan sa samim vrhom Hrvatske države, Andrejom Plenkovićem, Kolindom Grabar-Kitarović, Milanom Bandićem, direktorom SOA - Danielom Markićem.

Snimke možete poslušati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana