Објављен идентитет човјека који је, наводно, покушао спријечити објављивање активности СОА

Глас Српске
Објављен идентитет човјека који је, наводно, покушао спријечити објављивање активности СОА

Љубљана - Члан управе једне од најважнијих хрватских медијских кућа и добар пријатељ многих политичара у Хрватској покушао је, према тврдњама словеначког портала “24ur.com”, да спријечи и поткупи директора иностране мултинационалне компаније да изврши притисак на “ПОП ТВ”.

Сада је портал “24ur.com” објавио и идентитет човјек који је, наводно, покушао да спријечи објављивање прич. Како тврди поменути портал, ријеч је о Ивану Тољу.

“Иван Тољ је 51-годишњи фрањевачки свештеник који има велики утицај на хрватске медије и самим тим и на јавно мњење”, пишу Словенци.

Рођен је у Босни и Херцеговини у мјесту Горње Мочило, а крајем 1990-их преселио се из Мостара у Хрватску.

“Ноћ прије објаве имена и фотографије Давора Франића, вође акције прислушкивања, уредништво ПОП ТВ-а добило је први позив у којем су их молили и предлагали да се прича не објави. Лобиста који је контактирао ПОП ТВ није био свјестан размјера афере. Намјеру да објавимо ову причу знао је узак круг људи, заправо само два новинара ПОП ТВ-а из чега је овај медиј закључио да је Хрватска то сазнала захваљујући скривеним обајвештајним методама”, пише “24ur.com”.

Тољ је представник аустријске Штирије, а аловеначки портал пише и да надзире уређивачку политику појединих хрватских портала.

Словенци наводе и да је повезан са самим врхом Хрватске државе, Андрејом Пленковићем, Колиндом Грабар-Китаровић, Миланом Бандићем, директором СОА - Даниелом Маркићем.

Снимке можете послушати на ОВОМ ЛИНКУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана