Обиљежен 4. јули - Дан америчке независности

Срна
Обиљежен 4. јули - Дан америчке независности

Сарајево - Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак уприличила је вечерас у Сарајеву пријем поводом 4. јула - Дана независности наглашавајући да то представља прилику за додатно учвершћивање веза и пријатељства између САД и БиХ.

"Прича о САД је прича о људима који су се борили, често неспремни, али уз велику цијену и жртву, да би заживјели ти идеали и да би они постали реалност за сваку наредну генерацију Американаца", истакла је Кормакова обраћајући се присутним званицама из друштвеног, политичког и вјерског живота те представницима дипломатског кора.

Она је додала да у БиХ види како тај пут, који је дефинисао историју Америке, није само амерички пут.

"Мадлен Олбрајт је прије двије деценије овдје у Сарајеву рекла да су грађани БиХ и Американци уједињени у убјеђењу да људи свих раса, увјерења и етницитета могу живјети заједно у благостању", рекла је амбасадор САД.

Према њеним ријечима, то су народи двије земље које чине многи народи који поштују и његују историју и различитост традиција, али одбијају да им робују.

"Радити заједно у друштву пуном различитости, ослободити се терета прошлости. Обезбиједити да ријечи ждемократијаж и жшансаж значе нешто за све грађане – све су то велики изазови. Али су они, из више разлога, наши заједнички изазови", поручила је Кормакова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана