Obilježavanje dana oslobođenja Mostara obezbjeđivali specijalci

Srna
Obilježavanje dana oslobođenja Mostara obezbjeđivali specijalci

Mostar - Obilježavanje 14. februara - Dana oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu obezbjeđivala je danas specijalna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Više stotina ljudi iz Mostara, ali i drugih gradova BiH, okupilo se u Mostaru u organizaciji Saveza antifašista i NOR-a da bi obilježili ovaj datum i položili cvijeće na Partizansko groblje i još nekoliko lokacija u gradu.


Iz Policijske stanice Mostar Srni je rečeno da prilikom obilježavanja ovog događaja nije bilo incidenata, niti su zabilježeni bilo kakvi neredi.

Na pitanje zašto su angažovani specijalci, iz Policijske uprave Mostar naveli su da su se u jednom klubu u blizini Partizanskog groblja u isto vrijeme okupljali navijači Fudbalskog kluba "Zrinjski", koji je trebalo da krenu na utakmicu u Gabelu.

"Specijalci su trebali obezbjeđivati tu utakmicu, pa su zbog preventivnih mjera obezbijedili i skup u Mostaru kako ne bi došlo do eventualnih incidenata", naveli su iz mostarske policije.

Prilikom obilježavanja 14. februara prethodnih godina zabilježeno je nekoliko incidenata.

Partizansko spomen-groblje u Mostaru bilo je jedan od simbola Mostara i među najljepšim spomenicima na području bivše Jugoslavije. Danas je devastirano i zapušteno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana