Obećanja o zaposlenju i činu naplatio 10.000 KM

N. B.
Obećanja o zaposlenju i činu naplatio 10.000 KM

Trebinje - Podoficir Oružanih snaga BiH P. Popović (45) iz Trebinja osumnjičen je da je primio mito od 10.000 KM, obećavajući zaposlenje i unapređenje u vojsci.

Trebinjca sumnjiče da je od 2013. do 2016. godine od više osoba uzeo novac obećavši im da će biti primljeni kao profesionalni vojnici u OS BiH, a vojnicima je obećavao da će im “srediti” podoficirski čin.

Na kraju nikome nije ispunio obećanje, nakon čega su prevareni alarmirali policiju.

- Ukoliko vojnici, kada napune 40 godina, ne postanu oficiri, slijedi im otkaz. Iz tog razloga neki od njih su se bojali da će izgubiti posao kada dođu u te godine, pa im je Popović nudio sređivanje podoficirskog čina, za koji postoji garancija zaposlenja do penzije - objasnio je izvor blizak istrazi. Prema nezvaničnim informacijama, Popović je zaposlen u kasarni u Bileći.

U Policijskoj upravi Trebinje rekli su da osumnjičenog terete za prevaru.

- Osumnjičeni P. P. je raznim fizičkim licima obećao da će biti primljeni u radni odnos u Oružane snage BiH, uz odgovarajuću novčanu naknadu. Dato obećanje nije ispunio. Tako je stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 10.000 KM - naveli su u PU Trebinje. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nismo dobili odgovor iz Ministarstva odbrane BiH o tome da li je Popović još zaposlen u Oružanim snagama, kao ni to da li su pokrenuli disciplinski postupak protiv njega zbog ovog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana