Обећања о запослењу и чину наплатио 10.000 КМ

Н. Б.
Обећања о запослењу и чину наплатио 10.000 КМ

Требиње - Подофицир Оружаних снага БиХ П. Поповић (45) из Требиња осумњичен је да је примио мито од 10.000 КМ, обећавајући запослење и унапређење у војсци.

Требињца сумњиче да је од 2013. до 2016. године од више особа узео новац обећавши им да ће бити примљени као професионални војници у ОС БиХ, а војницима је обећавао да ће им “средити” подофицирски чин.

На крају никоме није испунио обећање, након чега су преварени алармирали полицију.

- Уколико војници, када напуне 40 година, не постану официри, слиједи им отказ. Из тог разлога неки од њих су се бојали да ће изгубити посао када дођу у те године, па им је Поповић нудио сређивање подофицирског чина, за који постоји гаранција запослења до пензије - објаснио је извор близак истрази. Према незваничним информацијама, Поповић је запослен у касарни у Билећи.

У Полицијској управи Требиње рекли су да осумњиченог терете за превару.

- Осумњичени П. П. је разним физичким лицима обећао да ће бити примљени у радни однос у Оружане снаге БиХ, уз одговарајућу новчану накнаду. Дато обећање није испунио. Тако је стекао противправну имовинску корист од око 10.000 КМ - навели су у ПУ Требиње. До закључења овог броја “Гласа Српске” нисмо добили одговор из Министарства одбране БиХ о томе да ли је Поповић још запослен у Оружаним снагама, као ни то да ли су покренули дисциплински поступак против њега због овог случаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана