OHR bez komentara na Izetbegovićevu retoriku

Srna
OHR bez komentara na Izetbegovićevu retoriku

Sarajevo - OHR nije želio komentarisati izjavu predsjedavajućeg Presjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imati istu sudbinu kao Sadam Husein, Muamer Gadafi i Slobodan Milošević, uz obrazloženje da ne želi tako postati dio predizborne kampanje.

"OHR neće na dnevnoj osnovi komentarisati izjave političara i tako postati dio predizborne kampanje. OHR poziva sve političare da se fokusiraju na stvari koje su značajne za građane i da odustanu od retorike koja je negativna i koja izaziva podjele", rečeno je Srni iz OHR-a.

Sličan komentar Srna je dobila i u Ambasadi SAD u BiH, iz koje je poručeno da će lokalni izbori biti održani krajem sedmice, te da podstiču političke lidere u cijeloj zemlji da ostave po strani retoriku podjela.

"Podstičemo političke lidere u cijeloj zemlji da ostave po strani retoriku podjela i da se fokusiraju na pitanja koja su od važnosti glasačima – kao što su prijeko potrebne društvene, političke i ekonomske reforme koje će poboljšati živote građana", rečeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade SAD.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da referendum o Danu Republike Srpske predstavlja inat politiku predsjednika Srpske Milorada Dodika, kome predviđa, kako je rekao, sudbinu Sadama Huseina, Moamera Gadafija i Slobodana Miloševića.

"Mislim da će postupno desiti reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milošević prkose i kako to izgleda", rekao je Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana