OBA vodi specijalni rat protiv Hrvatske

G. M.
OBA vodi specijalni rat protiv Hrvatske

ZAGREB - Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH, nakon afere "Ušće" kada se u javnosti pojavio dokument o navodnom prisluškivanju zvaničnika Srbije, našla se u novom sličnom skandalu, a ovaj put sa hrvatskim zvaničnicima.

Hrvatski list "Nacional", navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja, piše da OBA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njenog premijera Andreja Plenkovića i spoljne politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH.

- OBA bi trebalo da štiti interese BiH, uključujući sva tri konstitutivna naroda u toj zemlji. Međutim, izvještaji te službe bude ozbiljnu sumnju da je OBA zloupotrijebljena za afirmaciju političkih interesa predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Izetbegović zloupotrebljava OBA i u vezi sa islamskom radikalizacijom, pokušajem stvaranja napetosti uoči najavljenog početka gradnje pelješkog mosta, a OBA špijunira i hrvatske firme i prisluškuje telefonske razgovore ljudi iz poslovnog svijeta - objavio je "Nacional".

Bivši ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić kaže da su ogromni problemi u obavještajno-bezbjednosnom sektoru BiH.

- Tu je haos zbog prevelikog broja nadležnosti, loših zakona i nekoordinacije između 22 bezbjednosne agencije. Zato pojedine agencije preuzimaju nadležnosti i koriste ovlašćenja koja im ne pripadaju - kaže Jovičić i dodaje da to što prije treba da bude uvedeno u ustavni i zakonski okvir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana