О судбини Вукоте Говедарице одлучује се на сједници 12. децембра

ATV
О судбини Вукоте Говедарице одлучује се на сједници 12. децембра

Позиција лидера СДС-а Вукоте Говедарице, све се више клима. Све ће бити јасније 12. децембра, на сједници партијске скупштине, потврдио је за АТВ извор из СДС-а. Сазнајемо да ће једна тачка дневног реда бити и гласање о повјерењу предсједнику странке.

Изгуби ли Вукота Говедарица повјерење, два су кандидата која би могла да преузму странку. Наш извор каже да су то Мирко Шаровић и Мићо Мићић. Од кандидатуре за новог шефа странке није далеко ни Милан Миличевић. Нико од њих данас није био доступан за коментар, а на телефон се, већ неко вријеме, не јавља ни Вукота Говедарица. На недавно одржаној сједници Главног одбора, одлучено је да скупштина СДС-а именује комисију која би спровела унутарстраначке изборе, али АТВ-ов извор поручује да ће Говедарицина судбина у партији бити позната већ за четири дана. 

Пресудан би, на гласању идуће седмице, могао да буде глас Милана Тубина, предсједника Градског одбора странке у Приједору, који, како се спекулише, намјерава у коалицију са СНСД-ом на локалу. И то како би се гласало за опозив ДНС-овог градоначелника, Миленка Ђаковића. Међутим, упућени тврде да је управо Тубин Говедарицин човјек од повјерења, и да је управо он у Бањалуку је довео и демонстранте, који су узвикивали пароле против Обрена Петровића. Сада, кажу у приједорском СДС-у, тим истим људима, обећава посао преко СНСД-а.   Обећао је Тубин и Говедарици да ће гласати за њега на изборној скупштини, кажу незадовољни СДС-овци у Приједору, па управо зато Говедарица не смије да га дира, иако је из странке искључивао све који су споменули сарадњу са владајућоим странком. Тубин за АТВ није ни потврдио ни демантовао тврдње, и поручује само да преговори са СНСД-ом нису искључени.

“Преговора ће бити вјероватно у свим правцима и са СНСД-ом и са СДС-ом , ми смо партија која ће сигурно разговарати са свима, нећемо затворити врата никоме, то је нормално, то је на крају крајева политика. Желимо најбоље нашим грађанима, да подржимо ону страну која ће стварно искрено радити најбоље за наше грађане,” рекао је Тубин.

Преговорима са СНСД-ом, зелено свјетло су дали сад већ бивши СДС-овци из Добоја, чланови странке ис сарајевско-романијске и зворничке регије. Управо због тога је Вукота Говедарица из СДС-а искључивао високе партијске функционере, међу којима су Обрен Петровић и Костадин Васић. То је наљутило велики број СДС-оваца који су тражили Говедарицину оставку и расписивање унутарстраначких избора. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана