Новоименовани директор ИДДЕЕА у сукобу интереса

Г. М.
Новоименовани директор ИДДЕЕА у сукобу интереса

Сарајево - Савјет министара БиХ именовао је јуче за директора Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ Арифа Нанића, иако је у сукобу интереса.

Из Савјета министара је саопштено да су усвојили извјештај Министарства цивилних послова о спроведеном поступку за избор директора ИДДЕЕА и за директора именовали Нанића, као најбољег кандидата након спроведене процедуре јавног конкурса.

Савјет министара је 28. марта именовао Нанића за вршиоца дужности директора ИДДЕЕА, иако претходно није поднио оставку на мјесто члана Канцеларије за разматрање жалби БиХ, нити га је Парламент, који га је раније именовао, разријешио са те функције. Функција чланова Канцеларије за разматрање жалби, према Закону о јавним набавкама БиХ, неспојива је с било којом другом дужности. Нанић се тако нашао у сукобу интереса, а према незваничним информацијама на експресном именовању, упркос сукобу са законом, инсистирала је СДА, да би путем њега блокирали градњу зграде у Бањалуци у којој би било сједиште ИДДЕЕА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана