Новинари пред зградом ФУП-а: Ми нисмо проблем овог друштва

nezavisne.com
Новинари пред зградом ФУП-а: Ми нисмо проблем овог друштва

Сарајево - Педесетак новинара различитих медијских кућа у БиХ, али и колега из сусједних држава данас су се окупили пред зградом Федералне управе полиције како би послали поруку јавности, али и властима да новинари нису проблем овог друштва.

Миленко Воћкић, директор РСЕ казао је да новинари овог медија нису правили проблем и да је зачуђен саопштењем ФУП-а у којем се тврди да су се новинари ове РСЕ некоректно понашали, па чак и хулигански.

 "Новинари су ти који чекају вани изјаве по киши хладноћи у парковима. И они раде само свој посао. Положај новинара у бх. друштву и однос политичара према њима није на завидном нивоу. Права је релација овај начин да новинари подигну свој глас", казао је Воћкић.

Мирни протест новинара организован је због недавних пријетњи полицајаца новинарима Слободне Европе, када им је од полицајаца чак пријечено и батинама, као и због лошег односа према новинарима.

Саопштењем се у петак огласио и ФУП, у којем стоји да, с обзиром на упућене притужбе, у односу на понашање и рад полицијских службеника ФУП-а ,

Федералног министарства унутрашњих послова БиХ, на дан 21. септембар 2017. године, приликом појачаног осигурања објекта Парламента ФБиХ,

Јединица за професионалне стандарде ФУП-а, је по наредби директора ФУП-а Драгана Лукача, провела поступак интерне истраге.

ИЗ ФУП-а се тврди да је 35 новинара коректно и слободно одрадил освој посао, а да су сен овинари РСЕ и "Либертија" оглушили на заповједи чиме су "контаминирали" простор и учинили га високоризичним.

У овом саопштењу које потписује Драган Лукач, директор ФУП-а стоји да су се наведене особе потпуно оглушиле на законито издате заповједи од стране овлаштених службених особа ФУП-а, чинећи притом врло озбиљне законске прекршаје, а понашање и поступци истих били су у маниру хулиганства.

 "Исти су вријеђали и омаловажавали полицијске лсужбенике и ФУП", стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана