Novi napadi na načelnika Srebrenice

Srna
Novi napadi na načelnika Srebrenice

Srebrenica - Stranka demokratske akcije Ramiz Salkić i lokalni bošnjački političari u Srebrenici ponovo su napali načelnika opštine Mladena Grujičića.

Ovaj put smeta im što je primio u kabinet komandanta elitne jedinice Vojske Republike Srpske, "Vukovi sa Drine" Milana Jolovića - Legendu, kojeg optužuju za najteže zločine. Iz boračkih organizacija i od srpskih predstavnika oštre reakcije.

Ramiz Salkić, Nermin Alivuković, Alija Tabaković i njima slični po svaku cijenu žele političku krizu u Srebrenici. Podizanje tenzija je jedino što znaju, kaže prvi čovjek opštine.

- Njima je izgleda cilj da stvore etmosferu koja će rastjerati investitore koji dolaze u Srebrenicu, jer bi u suprotnom priznali da se može bolje raditi nego što su oni radili - kaže Grujičić.

Ramiz Salkić, dodaje Grujičić, više puta je pokazao svoje licemjerje, dok istovremeno koristi sve benefite koje mu pruža funkcija potpredsjednika Republike Srpske, s druge strane nipodaštava sve što je srpsko. Sličan stav, dodaje, pokazali su i predsjednik Skupštine opštine Alija Tabaković i zamjenik načelnika Nermin Alivuković.

- Alivukoviću nije smetalo kada su se službenim vozilima opštine, za koje je on odgovoran, vozali prvostepeno osuđeni ratni zločinci i kada su ti zločinci hapšeni u tim istim vozilima, ali to nije išlo u javnost - kaže Grujičić.

Da li su za Salkića i Tabakovića svi Srbi koji su branili svoje kuće i porodice, unaprijed osuđeni ratni zločinci? Na ovo pitanje nismo mogli dobiti odgovor, jer danas ne žele u javnost.

U telefonskom razgovoru, predsjednik SO Srebrenica Alija Tabaković, kaže da Povjereništvo SDA Srebrenice ubuduće neće izlaziti u javnost kad je riječ o ovome. Zato je u javnost izašao komandant Drinskih Vukova Milan Jolović Legenda. Kaže, ne želi da se blati njegovo ime i ime njegove jedinice.

- Ponosan sam na sve srpske junake i borce koji su se časno borili u otadžbinskom ratu. Ponosan sam što nijedan moj komandir, borac ili vojnik nije optužen za ratne zločine - kaže Jolović.

Uvrede na račun načelnika Grujičića i komandanta Drinskih Vukova osudila je i Boračka organizacije Srebrenice. Laži da su Legendini borci činili zločine, dodaju, sigurno neće doprinijeti pomirenju i suživotu.

- Ni on ni njegova jedinica nemaju mrlje i mogu slobodno doći u bilo koju opštinu - kaže Gojko Simić, BORS Srebrenica.

I boračke organizacije Zvornika i Bratunca reagovale su i osudile napad na legendarnog komandanta. O tome ko je bio Legenda, poručuju, neka Bošnjaci pitaju svoje ratne komandante iz Srebrenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana