Нови напади на начелника Сребренице

Срна
Нови напади на начелника Сребренице

Сребреница - Странка демократске акције Рамиз Салкић и локални бошњачки политичари у Сребреници поново су напали начелника општине Младена Грујичића.

Овај пут смета им што је примио у кабинет команданта елитне јединице Војске Републике Српске, "Вукови са Дрине" Милана Јоловића - Легенду, којег оптужују за најтеже злочине. Из борачких организација и од српских представника оштре реакције.

Рамиз Салкић, Нермин Аливуковић, Алија Табаковић и њима слични по сваку цијену желе политичку кризу у Сребреници. Подизање тензија је једино што знају, каже први човјек општине.

- Њима је изгледа циљ да створе етмосферу која ће растјерати инвеститоре који долазе у Сребреницу, јер би у супротном признали да се може боље радити него што су они радили - каже Грујичић.

Рамиз Салкић, додаје Грујичић, више пута је показао своје лицемјерје, док истовремено користи све бенефите које му пружа функција потпредсједника Републике Српске, с друге стране ниподаштава све што је српско. Сличан став, додаје, показали су и предсједник Скупштине општине Алија Табаковић и замјеник начелника Нермин Аливуковић.

- Аливуковићу није сметало када су се службеним возилима општине, за које је он одговоран, возали првостепено осуђени ратни злочинци и када су ти злочинци хапшени у тим истим возилима, али то није ишло у јавност - каже Грујичић.

Да ли су за Салкића и Табаковића сви Срби који су бранили своје куће и породице, унапријед осуђени ратни злочинци? На ово питање нисмо могли добити одговор, јер данас не желе у јавност.

У телефонском разговору, предсједник СО Сребреница Алија Табаковић, каже да Повјереништво СДА Сребренице убудуће неће излазити у јавност кад је ријеч о овоме. Зато је у јавност изашао командант Дринских Вукова Милан Јоловић Легенда. Каже, не жели да се блати његово име и име његове јединице.

- Поносан сам на све српске јунаке и борце који су се часно борили у отаџбинском рату. Поносан сам што ниједан мој командир, борац или војник није оптужен за ратне злочине - каже Јоловић.

Увреде на рачун начелника Грујичића и команданта Дринских Вукова осудила је и Борачка организације Сребренице. Лажи да су Легендини борци чинили злочине, додају, сигурно неће допринијети помирењу и суживоту.

- Ни он ни његова јединица немају мрље и могу слободно доћи у било коју општину - каже Гојко Симић, БОРС Сребреница.

И борачке организације Зворника и Братунца реаговале су и осудиле напад на легендарног команданта. О томе ко је био Легенда, поручују, нека Бошњаци питају своје ратне команданте из Сребренице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана