Novi konkurs za Fiskalni savjet

M. Mi.
Novi konkurs za Fiskalni savjet

Banjaluka - Novi konkurs za izbor predsjednika i članova Fiskalnog savjeta RS raspisan je na osnovu odluke predsjednika RS Milorada Dodika.

Ponovljeni konkurs dolazi jer je od 12 kandidata, koliko ih se prijavilo na prvi raspisan polovinom prošle godine, samo jedan ispunjavao uslove. Fiskalni savjet čine predsjednik i dva člana, a na prijedlog predsjednika Srpske poslije obavljene konkursne procedure na petogodišnji mandat ih imenuje Narodna skupština.

Kandidati za te pozicije moraju biti državljani Srpske i imati zvanje master, magistra ili doktora nauka iz oblasti ekonomskih nauka. Uslov su i objavljeni naučni radovi iz oblasti makroekonomije, mikroekonomije, fiskalne politike, javnih finansija ili računovodstva, najmanje deset godina radnog iskustva i najmanje pet godina iskustva u oblasti javnih finansija. Isključujući uslovi su javna funkcija i bilo koja vrsta povezanosti sa budžetskim korisnicima i političkim partijama. Kandidati prijave na konkurs treba da dostave 14 dana od dana posljednjeg objavljivanja konkursa.

Fiskalni savjet je nezavisni organ, koji će ocjenjivati kredibilitet fiskalne politike i biti odgovoran Narodnoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana