Novi detalji ubistava samostrelom u Njemačkoj: Dobrovoljno umrli u sektaškom obredu?

Glas Srpske
Novi detalji ubistava samostrelom u Njemačkoj: Dobrovoljno umrli u sektaškom obredu?

Berlin - Njemačka policija istražuje tajanstveni slučaj navodnog samoubistva petoro ljudi, koji su bili u krugu srednjovekovnih borilačkih vještina.

Tijela tri osobe pronađena su u hotelu u gradu Pasau u južnoj Bavarskoj. Leševe je pronašla žena koja je došla da očisti sobu. Prema njenim riječima, dvojica mrtvih muškaraca ležala su na krevetu, držeći se za ruke. Kasnije je policija uspjela da utvrdi njihove identitete: to su bili 53-godišnji Torsten Vajs i 33-godišnji Kerstin Enders. Pored kreveta je pronađeno i tijelo 30-godišnje Farine Kaspari.

Sve žrtve su imale rane od strijela iz samostrela - jedan muškarac je ubijen sa dvije strijele ispaljene u glavu i tri u grudi, dok je njegov drug umro od dvije strijele od kojih je jedna pogodila glavu, a druga u grudi.

Kao što istraga kaže, Kaspari je prvo pucala u svoje prijatelje, a onda je izvršila samoubistvo.

U sobi nisu pronađeni znaci borbe ili prisustva stranaca. S tim u vezi, policijski službenici su sugerisali da je masakr planiran unaprijed i da su svo troje dobrovoljno umrli. Pored toga, u prostoriji su pronađena i dva testamenta koja su potpisali Vajs i Enders.

Prema lokalnim medijima, očevici koji su uoči ubistva vidjeli njih troje, primjetili su da su svi izgledali “čudno” - jedan od njih je imao dugačku bijelu bradu, a svi su bili potpuno obučeni u crno. Stigavši u hotel, poželjeli su svim prisutnim dobro veče i otišli ​​u sobu na drugom spratu, uzevši sa sobom vodu i Koka-Kolu, rekao je gost hotela za “Merkur”. Kao što je sugerisano u njemačkom izdanju “Bilda”, oni su se vraćali sa “viteškog turnira”.

U procesu istrage misterioznog ubistva, policija je takođe pronašla tijela još dvije žene, usko povezane sa ranije ubijenim u Pasau Vajsu, Endersom i Kaspari. Tako je u stanu preminulog rođaka pronađena sestra Farine Kaspari, 35-godišnje Gertrude Kaspari, koja se nalazi tačno 666 kilometara dalje, u gradu Vitingenu. Uz nju je bila i 19-godišnja učenica po imenu Karina. Obje su, navodno, umrle od predoziranja.

“Tijela su otkrivena kada je neko od komšija čuo za vijesti iz Pasaua i rekao policiji da je poštansko sanduče popunjeno i da se iz stana osjeća čudan miris”, rekao je tužilac.

Prema riječima Karininih roditelja, učitelj latinskog je učestvovao u istoj sekti i navodno je silovao na početku poznanstva. Ona je sa njim počela da ide u srednjovjekovni krug borilačkih vještina, gdje su već bili angažovani njegova supruga Kerstin Enders, kao i sestre Kaspari i Torsten Vajs. Međutim, nakon nekoliko mjeseci, učitelj je izvršio samoubistvo bez navođenja razloga.

Odmah po ulasku u krug, njihova kćerka se dramatično promijenila, kaže par. Karina, koja je uvijek bila veoma vesela i ljubazna, upala je u depresiju, prefarbala kosu u crno i održavala komunikaciju samo sa svojim novim prijateljima.

Kada je Karina navršila 18 godina, udaljila se od roditelja, potpuno prekidajući komunikaciju s njima. Kao što su istražitelji uspjeli ustanoviti, u tom trenutku ona se nastanila na farmi u Donjoj Saksoniji, koju je Vajs iznajmljivao s Endersom i sestrama Kaspari nekoliko mjeseci 2017. godine. Oko tog vremena, sve žene su prestale da komuniciraju sa svojim rođacima, vodeći izolovani način života.

Prve sumnje o neobičnoj družini proizašle su od vlasnika farme, koji ih je vidio više puta. Prema Aleksandru Krugeru, Vajs je tretirao žene kao robove.

“Postojalo je osjećanje da je on njihov gospodar. Čovjek je izbacivao oštre kratke fraze kao da je izdavao naredbe, a djevojke su poslušno slušale i nisu čak ni podigle glavu. Da nisam lično sa njim razgovarao nekoliko puta, pomislio bih da ih drži u strahu”, rekao je komšija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana