Нови детаљи о убиству Славише Крунића: Гајић носио сандук и плакао

Небојша Томашевић
Нови детаљи о убиству Славише Крунића: Гајић носио сандук и плакао

Родољуб Гајић је на сахрани власника “Сектор секјрутија” Славише Крунића носио сандук, те га спустио у раку и све вријеме стајао крај породице убијеног.

Ово потврђују фотографије фоторепортера “Гласа Српске”.

“Учествовао је у убиству, а са нама сутрадан плакао. Дао читуљу у новинама, био на сахрани… Боже, има ли те? Какав нечовјек можеш бити”, коментар је једног од Гајићевих радних колега.

Тужиоцима признао да је издао газду

Радник “Сектор секјуритија” Родољуб Гајић из Бањалуке, који је ухапшен због сумње да је учествовао у ликвидацији власника поменуте агенције Славише Крунића, признао је у тужилаштву да је убијеном нападачу Жељку Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама свог газде, сазнаје “Глас Српске”.

- Осумњичени је тужиоцу казао да је комуницирао једино са Ковачевићем, коме је одавао детаље о обезбјеђењу Крунића. Појаснио је да се добро познавао са Ковачевићем јер су њих двојица живјела у близини, село до села, те истакао да није комуницирао са друга два осумњичена у овом случају - рекао је извор близак правосуђу.

Гајић је био Крунићев човјек од повјерења, а према непотврђеним информацијама, наводно га је издао јер је Ковачевићу дуговао новац.

Истрагом је утврђено да је он имао улогу “типера” и да је одавао детаље о Крунићевом обезбјеђењу, за које је знало само неколико људи. Према незваничним информацијама, Гајић је чак знао када ће се десити злочин јер је у ноћи напада замијенио смјену с колегом како не би био на радном мјесту, иако је по распореду требало да ради. Хапшење Гајића шокирало је његове колеге из “Сектор секјуритија”, који не могу да вјерују да је неко из њиховог окружења помагао убицама.

- Годинама је радио као Крунићев пратилац. Чувао му је кућу, жену и дјецу, које је возио у школу... На сахрани му је носио ковчег, спуштао га у раку... Какав нечовјек можеш бити да у томе учествујеш - у невјерици се питају Гајићеве колеге.

Гајић је ухапшен у петак увече, а тог дана припадници Специјалне полиције МУП-а РС поново су “чешљали” мјесто злочина у Гламочанима код Бањалуке. Како сазнајемо, тражен је доказ који ће ухапшеног чвршће повезати с овим случајем.

Крунић и његов пратилац Жарко Павловић из Пала убијени су у сачекуши 22. априла увече у близини имања бањалучког бизнисмена у Гламочанима код Лакташа. Нападачи су чекали скривени у жбуњу поред пута, а када је наишла “тојота” у којој су били Крунић, Павловић и возач Горан Илић осули су рафалну паљбу из аутоматских пушака. Том приликом у размјени ватре усмрћен је осуђивани криминалац Жељко Ковачевић. Њега је хицем из пиштоља погодио Илић, који је тешко рањен у нападу. Због овог злочина ухапшен је и притворен Емилио Балдо, а расписана је потјерница за Бенедијем Ђукановићем, који је побјегао у бијелом “голфу 7”. 

Осим “Сектор секјуритија”, Крунић је био власник и компанија “Житопека”, “Житопродукт”, “Сектор АДС” и “Сектор ЗОС”.

Вјештачење

Балистичким вјештачењем аутоматских пушака које је полиција пронашла након злочина утврђено је да је су коришћене у убиству. Са пушака су изузети и ДНК трагови, који су послати на анализу, која још није окончана. Полиција је током истраге пронашла и мобилни телефон код убијеног нападача Жељка Ковачевића, као и његов аутомобил, који је остао паркиран у насељу Залужани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана