Нове сњежне падавине у Српској Возачи опрез!

РТРС
Нове сњежне падавине у Српској Возачи опрез!

Нове сњежне падавине које су захватиле дијелове Српске отежале су и успориле саобраћање, нарочито на дионицама у вишим предјелима.

У Републици Српској и Федерацији БиХ и сутра се очекује облачно вријеме са кишом и снијегом и највишом температуром ваздуха од нула до седам, на југу до 10 степени Целзијусових.

Највише снијега очекује се у вишим предјелима Крајине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Због нових снијежних падавина на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, Ауто - мото савез Републике Српске возаче упозорава на мјестимично угажени снијег и поледицу на коловозу.

Издвајамо путне правце: Сарајево–Соколац-Рогатица, Трново-Фоча-Гацко, Власеница-Хан Пијесак, Мркоњић Град-Млиништа и Бања Лука- Кнежево –Турбе.

На регионалном путу Улог-Кланци на превоју Морине, привремено је обустављен саобраћај због снијежних сметова. Напомињемо да су дежурне екипе зимских служби на терену и врше чишћење и посипање, гдје је потребно.

На осталим дионицама у Републици Српској коловоз је претежно мокар и клизав. На свим путним правцима савјетујемо опрезну и спорију вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана