Нове оптужбе против шефова у РУГИП-у

Агенције
Нове оптужбе против шефова у РУГИП-у

Бањалука - Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС поднијела је Републичком јавном тужилаштву допуну извјештаја против помоћника директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) Александра Деурића, шефа подручне јединице Бањалука Драгана Груловића и стручног сарадника Жељке Милинковић који су ухапшени 26. октобра.

Они су већ осумњичени да су у случајевима „Наш дом“ и „Грађа“ нанијели вишемилионску штету граду Бањалука, а сада су пријављени и за кривична дјела извршена у предметима „Пољопривредна школа“, „Бојан Савић - грађевинско земљиште на обали ријеке Врбас на штету града Бањалука“ и „Металекс“. Уз извјештај МУП-а о почињеном кривичном дјелу Републичком тужилаштву у петак је предата и шефица одјељења у бањалучкој филијали РУГИП-а Дорис Кременовић која је ухапшена дан раније у акцији Републичког јавног тужилаштва у вези са милионским злоупотребама. Она је осумњичена за злоупотребу службеног положаја и несавјестан рад у служби.

- Ако одговорност буде утврђена, биће предузете све потребне мјере из наше надлежности - рекла је вршилац дужности директора РУГИП-а Босиљка Предраговић.

Случајеви „Грађа“, „Наш дом“ и „Пољопривредна школа“ били су разлог и за хапшење помоћника директора за послове надзора у РУГИП-у Мирка Стојчиновића, који је прије тога био замјеник правобраниоца РС те његовог насљедника у Правобранилаштву Борислава Јеличића.

Г. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана