Нове информације о убиству Ивановића: Идентификован власник запаљеног аутомобила

Танјуг
Нове информације о убиству Ивановића: Идентификован власник запаљеног аутомобила

Приштина - Косовска полиција саопштила је да је дошла до неких нових информација о убиству политичара Оливера Ивановића.

Наведено је да се до информација дошло након разговора са неколико свједока, снимака сигурносних камера и информација добијених путем заштићене комуникације, повјерљивих телефонских разговора, мејлова и записа са друштвених мрежа.

Истражни тим, како је наведено, чине специјализовани припадници служби за овакве случајеве, случајеве тешких кривичних дјела, форензичара, обавјештајних служби и званичника Дирекције за међународну сарадњу.

Тим је, додаје се, максимално ангажован на обради свих података везаних за убиство Ивановића.

Наводи се да је у досадашњој истрази идентификован власник запаљеног аутомобила типа "Опел Астра", који се доводи у везу са овим убиством.

Све активности које се обављају у оквиру Косовске полиције, координирају се и спроводе под надлежношћу Основног тужилаштва у Митровици.

Такође, паралелно са истражним радњама Косовске полиције предузете су и одређене мјере на повећању степена безбједности, укључујући повећано присуство припадника полиције на неколико локација које су идентификоване као осјетљиве како би се спријечо било какав инцидент.

Косовска полиција и даље позива на сарадњу све грађане и захваљује свима на информацијама које су до сада достављене полицији

Ивановић, лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда, убијен је јуче ујутру у улазу зграде, гдје се налази та странка у Сјеверној Митровици.

Ивановића је убила, за сада, непозната особа/е са шест метака из ватреног оружја калибра 9к19 мм, а сумња се да је оужје имало пригушивач.

"Сада смо у процесу анализе свих до сада прикупљених доказа. Посебно се екстрахује, анализира и оцјењује видео снимак сигурносних камера које су биле у близини мјеста убиства и други материјални докази", наводи се у саопштењу Косовске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана