Новчане казне за раднике УИО БиХ због афере масажа

faktor.ba
Новчане казне за раднике УИО БиХ због афере масажа

Бањалука - Првостепени дисциплински поступак против упосленика УИОБиХ који су имали главне улоге у афери "масажа" из марта ове године окончан је, а Аида Ђузел и њен колега Давод Џомбић због голишаве масаже у току радног времена новчано су кажњени.

Како је за "Фактор.ба" рекао Ратко Ковачевић, портпарол УИО БиХ, према одлуци Првостепене дисциплинске комисије, четири особе су кажњене у досадашњем поступку, а главним актерима, односно "масеру и масираној" одређена је новчана казна у висини од 30 одсто њихове плате у временском периоду од шест мјесеци.

Новчано су кажњене још двије особе које такође учествовале у нарушавању угледа ове институције.

Међутим, ова одлука није коначна те је дисциплински поступак још у току.

 "Директор, као једна од страна у овом поступку поднио је жалбу на ову одлуку, сматрајући је преблагом. Сада се очекује засједање Другостепене комисије која ће донијети правоснажну одлуку", рекао је Ковачевић.

Фотографије полуголе службенице УИО БиХ коју масира радни колега током радног времена у Бањалуци, објављене су 20. марта ове године.

Одмах након тога услиједила је истрага у УИО БиХ, а троје службеника је суспендовано и то Аида, секретарица помоћника директора у Сектору за порезе у УИО БиХ, и њен радни колега Давор, као и Јасмина Халиловић која је направила спорну фотографију, подсјећа "Фактор".

Осим њих, против још шестеро запосленх покренута је дисциплинска одговорност јер су наводно гледали масажу или су на други начин били укључени у "нарушавање угледа УИО БиХ", и тако, по оцјени интерне контроле, теже повриједили радну дужност.

Иако се на почетку саме афере говорило о отказима због овог скандала, како се чини, до тако оштрих мјера неће доћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана