Новалић преузео дужност од Нермина Никшића

Агенције
Новалић преузео дужност од Нермина Никшића

Сарајево - Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић, чије именовање је потврђено јуче, на 4. ванредној сједници Представничког дома Парламента ФБиХ, и досадашњи премијер Нермин Никшић састали су се јутрос у згради Владе ФБиХ у Сарајеву ради формалне примопредаје дужности.

Обострано је констатовано да је документација у вези с радом Кабинета премијера Федерације БиХ у протеклом мандатном периоду сачувана у Кабинету премијера Федерације БиХ и у Архиву Генералног секретаријата Владе ФБиХ.

Никшић је овом приликом посебно упознао Новалића с приједлозима закона које је Влада Федерације БиХ утврдила, али је њихово просљеђивање у парламентарну процедуру одгођено до именовања новог сазива Владе ФБиХ.

Уз записник, који је потписан, табеларно су наведени ови закони и други акти које је Влада ФБиХ утврдила и упутила у парламентарну процедуру у периоду од 2011. до 2015, те њихов статус.

Досадашњи премијер је истакао да ће за све додатне податке бити на располагању премијеру Федерације БиХ Фадилу Новалићу, саопштио је Уред за односе с јавношћу Владе ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана