Новалић и Вигемарк: Од посебног значаја деблокада рада федералног парламента

Срна
Новалић и Вигемарк: Од посебног значаја деблокада рада федералног парламента

Сарајево - Предсједник Владе Федерације БиХ Фадил Новалић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк сагласили су се данас да је од посебног значаја активирање рада федералне Владе и деблокада рада Парламента ФБиХ, те изразили наду да ће то ускоро бити ријешено.

На састанку је разговарано и о Реформској агенди и преосталим обавезама које из ње проистичу, а Новалић је навео области у којима је потребно донијети одређене пописе, истичући закон о доприносима и закон о порезу на доходак.

Он је изразио увјерење да ће нова легислатива бити усвојена ускоро, саопштено је из Владе ФБиХ.

"Преостаје нам довршетак рада у неколико области назначених у Реформској агенди као што је смањење парафискалних намета, побољшање пословног окружења за стране инвеститоре, владавина права, реформа јавне управе, у којој су, захваљујући до сада предузетим мјерама, остварене значајне финасијске уштеде", истакао је Новалић.

Према његовим ријечима, Влада ће динамизовати радова на Коридору "Пет це", за шта значајна средства обезбјеђује Европска инвестициона банка.

Федерални премијер упознао је Вигемарка о конкретним плановима наставка изградње ове саобраћајнице која повезује Будимпешту и Плоче и представља један од најзначајнијих друмских коридора на подручју централне и југоисточне Европе, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана