Новалић: Усвајање Закона о акцизама подстицај економском напретку

Срна
Новалић: Усвајање Закона о акцизама подстицај економском напретку

Сарајево - Премијер Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић и замјеник помоћника државног секретара САД Хојт Ји констатовали су данас у Сарајеву да би усвајање измјена Закона о акцизама био подстицај даљем економском напретку БиХ.

Из Владе ФБиХ саопштено је да је Новалић упознао Јиа о спровођењу мјера из Реформске агенде које су стално у фокусу дјеловања федералне Владе.


Према ријечима федералног премијера, будући да су економски раст и повећање броја запослених резултат досадашњих реформи, федерална Влада ће до краја мандата настојати да спроводи остале мјере из Реформске агенде.

Приоритети будућег дјеловања су утврђивање реформских и социјалних закона, те подршка програмима економског развоја.

Када је ријеч о измјенама Закона о акцизама, Новалић је истакао да је то један од главних извора финансирања великих инфраструктурних пројеката.

Новалић је рекао да ће, осим економског раста, федерална Влада и даље бити усмјерена на борбу против корупције и организираног криминала.

Саговорници су разговарали и о дубинској анализи стања у "БХ телекому" и "ХТ еронету".

Том анализом била би процијењена стварна вриједност ових компанија и одређени правци које би требало слиједити у даљем пословању, додаје се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана