Ноћни вукови најавили тужбу против Мектића

РТРС
Ноћни вукови најавили тужбу против Мектића

Огранак руског мото-клуба "Ноћни вукови" у Републици Српској поднијеће тужбу против министра безбједности БиХ Драгана Мектића и других због "лажи и свакодневног блаћења угледа жНоћних вуковаж", речено је Алтернативној телевизији у овом мото-клубу.

Оваква реакција мото-клуба услиједила је након што је лидерима "Ноћних вукова" из Русије и Србије забрањен улазак у БиХ на најављену туру кроз Републику Српску.

Вођа "Ноћних вукова" у Србији Саша Савић рекао је да не зна и не разумије зашто им је забрањен улазак у БиХ, те зашто им лијепе етикете екстремних десничара и терориста.

Савић је навео да му све личи на америчку и НАТО пропаганду уочи предсједничких избора у Русији.

"Онда смо ми ту сад, могуће, испали као колатерална штета да би напали предсједника /Русије Владимира/ Путина и да би узгред нарушили ауторитет и углед предсједника /Републике Српске Милорада/ Додика", рекао је Савић.

Савић је позвао народ у Републици Српској и БиХ да не насједа на приче, да "Ноћне вукове" препознају као позитивну енергију и да виде њихову добру вољу и културни значај њихових ходочашћа.

Он је напоменуо да "Ноћни вукови" обилазе цркве, манастире, културно-историјске споменике који су везани за српску историју, српско-руску историју, те му није јасно шта ту сада смета.

Чланови огранка "Ноћних вукова" из Републике Српске кажу да нису учествовали ни у једном инциденту, да нико од њих нема ниједну кривичну пријаву, да међу њима има и бивших бораца који су се борили за Српску, те да се њиховом стигматизацијом само покушава скренути пажња са стварних безбједносних проблема у БиХ.

АТВ наводи да је министар безбједности БиХ Драган Мектић у тајном извјештају за чланове Заједничне комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ прогласио "Ноћне вукове" паравојном формацијом, те их додао на листу безбједносно опасних организација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана