Нобило: Тужилаштво интензивно ради на предмету, сужава се круг

Срна
Нобило: Тужилаштво интензивно ради на предмету, сужава се круг

Бањалука - Чланови адвокатског тима који заступа породицу страдалог Давида Драгичевића оцијенили су да бањалучко Окружно тужилаштво ради врло интензивно на овом предмету и да се круг сужава, рекао је адвокат Анто Нобило.

Нобило је, након састанка са главним тужиоцем бањалучког Окружног тужилаштва Желимиром Лепиром, рекао новинарима да чланови адвокатског тима не могу давати специфичне информације јер то није у интересу истраге.


Он је додао да ће заступници оштећене породице Драгичевић и даље доприносити истрази, и то највише што могу.

“Ми ћемо тек сада обавијестити породицу Драгичевић до чега смо дошли, јер ми не обавјештавамо на дневној бази”, напоменуо је Нобило.

Он је изразио задовољство сарадњом која је у овом тренутку остварена са Окружним тужилаштвом у Бањалуци.

“Ниједну конкретну радњу не желимо рећи, јер то није у интересу истраге. Интерес истраге је - ријешити овај случај. Ми смо на путу, тешко је након шест мјесеци, али вјерујте да се у овом тренутку дају максимални напори”, рекао је Нобило.

Лепир је рекао да Окружно тужилаштво у Бањалуци сарађује са пуномоћницима оштећених, те да истрага иде у правом току и да су задовољни и Тужилаштво и адвокатски тим.

“Све провјеравамо, радимо, истрага је у пуном јеку, али детаље не могу саопштавати”, навео је Лепир.

Он је рекао да је задовољан чињеницом да врсна екипа правних стручњака кривичара дошла у позицију да може да сарађује са овим тужилаштвом, јер је природно да пуномоћници оштећеног сарађују са Тужилаштвом.

Лепир каже да у закону не постоји рок од пола године да овај случај буде ријешен, већ се сваких шест мјесеци продужава истрага одлуком тужилачког савјета и може трајати годинама.

Нестанак двадесетједногодишњег Бањалучанина Давида Драгичевића пријављен је 18. марта, а његово тијело пронађено је 24. марта на ушћу ријеке Црквена у Врбас, у непосредној близини тврђаве Кастел у Бањалуци.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука донијело је 4. јула наредбу о спровођењу истраге против више НН лица због постојања основа сумње да су 18. марта у Бањалуци напала Давида Драгичевића који је, плашећи се за свој живот, бјежао од њих и пао низ стрму обалу ријеке Црквене или су га нападачи гурнули, те је усљед утопљења наступила смрт.

У наредби из Окружног тужилаштва Бањалука наводе да постоје основи сумње да су та лица другог лишила живота, чиме би учинила кривично дјело убиство.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана