Њујорк Тајмс о Додику: Зна да игра кошарку и дистанциран је од Кормакове

Њујорк Тајмс о Додику: Зна да игра кошарку и дистанциран је од Кормакове 17.02.2018 11:26 | Глас Српске

Њујорк - "Њујорк тајмс" посветио је један обиман чланак предсједнику Републике Српске Милораду Додику, за којег каже да жели да докаже двије ствари – да је предсједник државе са међународно признатим границама и да још увијек, у 58. години, зна да игра кошарку као професионалац.

Портал наводи да је Додик у Праву када је у питању кошарка, што је успио и да докаже.

"Редовно игра кошарку, иако се никада није професионално бавио овим спортом ван граница бивше Југославије. Он је прошле године показао да је вјешт с лоптом када је прошле године у Санкт Петербургу играо у тиму ветерана заједно са НБА звијездом Андрејем Кириленком", наводи њујоршки портал.

Даље се наводи да Додик није у праву када је ријеч о РС, јер она "није држава већ аутономан ентитет у Босни и Херцеговини".

Портал такође наводи да су предсједник Српске и америчка амбасадорка у БиХ Морин Кормак поприлично дистанцирани, и додаје да је сам Додик неколико пута рекао да му то одговара.

"Искрено, живот ми је много бољи сада када ми не долази и не наређује шта да радим", цитирао је "NYТ" Додика када је говорио о Кормаковој.

Између осталог, "Њујорк тајмс" наводи и Додикове изјаве о тероризму у којима он говори да нису сви муслимани терористи, те да пет Бошњака обавља функције министара у Влади републике Српске.

Потом се додаје да је предсједник Српске неколико пута наглашавао да су западни лидери ти који су у БиХ уградили идеју мултикултуралности и да као таква мора бити сачувана без обзира на цијену.

"Могу ме оптуживати да сам лош човјек. Ја сам политичар и радим у интересу народа који овдје живи, а народ више не жели да живи овдје", наводи "NYТ" ријечи Додика из једног интервјуа.

Њујорши портал на крају пише о Додиковој биографији и наводи да тренутно рачуна на предсједника Русије Владимира Путина као једног од најближих сарадника.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица