Њемачка амбасада у БиХ упозорава: Не ангажујте агенције за заказивање термина

nezavisne.com
Њемачка амбасада у БиХ упозорава: Не ангажујте агенције за заказивање термина

Сарајево - Одјел за визе амбасаде опет изричито указује на то да је заказивање термина за подношење захтјева за визу бесплатно и да се они могу резервисати искључиво путем онлине система Амбасаде за заказивање термина, истакли су у тој амбасади.

“Амбасада не сарађује с агенцијама нити с веб-страницом њњњ.амбасада.инфо, те савјетује да не ангажујете агенције за заказивање термина”, навели су они.

Подсјећања ради, у више наврата протеклих мјесеци и година појављивале су се агенције које “посредују” приликом заказивања термина, као и разне фалсификоване дипломе њемачког језика.

Наташа Гарлоф Јонкерс, шефица Одјељења за односе с јавношћу Амбасаде, истиче да се грађани о свему могу информисати на страници Амбасаде и да не постоји никаква потреба да грађани ангажују било какве агенције.

“Истичемо да је додјела термина бесплатна. Ангажовање било каквих агенција не може убрзати поступак”, истакла је она.

На страници Амбасаде истичу да је непожељно да им се обраћају агенције у вези с терминима и да се, ако не пруже ваљан основ, може десити да термин буде потпуно отказан.

“Ничим не убрзавате поступак ако покушате заказати више термина. Чак супротно томе, ризикујете да ваш први термин буде отказан и да задржите каснији. Породице се могу групно регистровати”, наведено је.

Такође, упозоравају да је потребно да се захтјев за термин поднесе у правој категорији, јер у случају да је термин у погрешној категорији неће бити омогућен приступ визном одјељењу. Истичу да се грађани о категорији могу информисати директно путем маила Одјељењу за визе.

Истичу да постоји категорија за спајање породица, затим категорија за запошљавање лица са западног Балкана, за висококвалификоване раднике, за послове његоватеља, за раднике бх. фирми с пословима у Њемачкој те категорија за образовање.

Такође, истичу да за прве двије категорије постоји листа чекања, док се у свим осталим термини могу директно резервисати. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана