Никшић: »Надокнада за душевну бол« министрима и савјетницима у ФБиХ

Срна
Никшић: »Надокнада за душевну бол« министрима и савјетницима у ФБиХ

Зворник - Предсједник Социјалдемократске партије /СДП/ БиХ Нермин Никшић рекао је да поновно увођење надокнаде министрима и савјетницима у федералној Влади доказује да се коалиција СДА и СББ још није почела бавити економским реформама и реформском агендом, о којима стално причају.

"Поновно увођење накнаде федералним министрима и њиховим савјетницима назвао сам 'надокнадом за душевну бол'", рекао је Срни Никшић прије почетка јавне трибине под називом "Наш одговор на актуелну политичку ситуацију у БиХ", вечерас у Зворнику.


Осврћући се на изјаву премијера Федерације БиХ Фадила Новалића да опозиција прижељкује угрожавање коалиције СДА-СББ, Никшић је истакао да СДП-у угрожавање те коалиције не пада на памет.

"СДП БиХ очекује да коначно ова коалиција почне да ради оно што је обећала грађанима, јер видимо да се више од годину и по дана од избора баве расподјелом функција и успостављањем страначке контроле над јавним ресурсима и јавним предузећима", рекао је Никшић.

Он је рекао да није битно да ли СДП БиХ вјерује у коалицију СДА-СББ, него да ли они искрено вјерују у ту коалицију. "Ако вјерују, онда се искрено надам да ће остати опредијељени да раде све оно што говоре у јавности, јер је додатна криза непотребна у ионако компликованим односима", рекао је Никшић.

Говорећи о хапшењу предсједника СББ Фахрудина Радончића, Никшић је рекао да из СББ-а говоре да је то монтирани политички процес, а да су с друге стране познати ставови правосудних институција БиХ.

"Не знам шта је горе за ФБиХ, па чак и за БиХ. Да ли је горе да у власти имамо дио коалиције која је невином човјеку монтирала политички процес, или је горе да у коалицији буде неко ко је заиста одговоран за оно што му се ставља на терет", рекао је Никшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана