Нико нема зграду за УИО БиХ

nezavisne.com
Нико нема зграду за УИО БиХ

Бањалука - Пропао је и трећи покушај Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ да купи зграду у Бањалуци у коју би били смјештени радници Средишњег уреда и бањалучког Регионалног центра.

"Очито је да не постоји такав објекат у Бањалуци који задовољава потребе УИО БиХ", рекао је за "Независне" Ратко Ковачевић, начелник Одјељења за комуникације и међународну сарадњу УИО БиХ.

Објекат који УИО тражи, уз остало, треба да обухвата двије засебне цјелине са посебним улазима, а укупна површина треба да износи око 12.000 метара квадратних.

"Дакле, био би то наш највећи објекат у БиХ, у односу на оне у Мостару, Тузли и Сарајеву", појаснио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, до момента када је био рок за затварање тендера, нико није доставио понуду, тако да је пропао и трећи тендер.

Ковачевић је подсјетио на одлуку Савјета министара БиХ о куповини готовог објекта, у којем би био и Средишњи уред и бањалучки Регионалног центра.

УИО БиХ је, подсјетимо, недавно расписао нови, трећи тендер за куповину зграде у Бањалуци. Паре, односно 35 милиона марака, већ су обезбијеђене за ову сврху.

УИО је у потрази за самосталном пословном грађевином у граду на Врбасу, на удаљености не већој од три километра од садашњег сједишта, које се налази у Улици бана Лазаревића.

Право да се пријаве имали су сви власници некретнине без терета, с тим што су морали да испуне и неке услове, али и доставе доказе прописане тендерском документацијом. Рок за понуде истекао је 12. априла у подне, али до тог момента није стигла ниједна пријава.

Подсјећамо, 2014. године Управа је расписивала јавни оглас за куповину пословног објекта у Бањалуци, који је поништен, јер није достављена ниједна прихватљива понуда.

Ниједна прихватљива понуда није достављена ни када је Управа прошле године расписивала поновни јавни оглас за куповину пословног објекта у Бањалуци, па је и он поништен.

У претходним годинама УИО је ријешила смјештај радника у новосаграђене објекте у регионалним центрима Мостар, Тузла и Сарајево.

Иначе, УИО БиХ за закуп канцеларијског простора за смјештај службеника у Бањалуци мјесечно плаћа 37.290 КМ, што годишње износи 447.480 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана