Никад лошији рад Звиздића и министара

Агенције
Никад лошији рад Звиздића и министара

Сарајево - Центри цивилних иницијатива (ЦЦИ) представили су јуче извјештај о раду Савјета министара БиХ у првом кварталу 2018. године, а посебно су истакли да забрињава ниска реализација закона.

Савјет министара БиХ, на чијем је челу Денис Звиздић из СДА, имао је проблема у планирању и реализовању свих обавеза, а наглашено је да је у првом кварталу 2018. имао најнижи интензитет рада од почетка мандата.

- Први дио 2018. године обиљежили су избјеглички талас, који је први пут у озбиљној мјери погодио и БиХ и дочекао власт, очекивано, неспремну те политички сукоби у вези с Изборним законом и крајње неодговорно понашање политичара у вези са измјеном Закона о кривичном поступку - рекла је координаторка ЦЦИ Ана Лучић.

Одржано је свега 11 редовних сједница, а у сваком мјесецу једна седмица је прошла без засједања. Када ријеч о продуктивности, истичу у ЦЦИ, резултат у првом кварталу није задовољавајући. Посебно забрињава ниска реализација закона јер закони чине тек 1,7 одсто разматраних мјера. У прва три мјесеца 2018. године Савјет министара је утврдио свега четири закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана