Ниједан прекогранични лет није регистрован 31. децембра 2017.

Ниједан прекогранични лет није регистрован 31. децембра 2017. 02.01.2018 15:39 | Срна

Бањалука - Хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске нису имали ниједан регистрован прекогранични лет 31. децембра 2017. године, те с тога нису тачне тврдње које су се појавиле у јавности да је хеликоптером овог сервиса из Србије у Српску допутовала пјевачица Светлана Ражнатовић.

"Снимак који је изазвао ове тврдње, а који је Ражнатовићева емитовала на друштевим мрежама, направљен је изнад Бањалуке. Лет је реализован у оквиру тренажног лета посаде Хеликоптерског сервиса на подручју Бањалуке и једини је који је посада имала тај и наредни дан, 1. јануара 2018. године", саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.


У саопштењу се наводи да је лет реализован у знак захвалности Ражнатовићевој за хумани гест који је најавила, а ријеч је о њеној одлуци да дио прихода од новогодишњег концерта у Бањалуци уплати у хуманитране сврхе.

"Сви летови хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске регистровани су у Контроли летова и те информације доступне су свима. Управо због лаке провјерљивости и доступности података о летовима Хеликоптерског сервиса, тврдње да су 31. децембра 2017. наши хеликоптери кориштени по налогу предсједника Републике Српске сматрамо злонамјерним", наглашава се у саопштењу из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица