Није утврђен дневни ред за сједницу о случају Драгичевић

Срна
Није утврђен дневни ред за сједницу о случају Драгичевић

Бањалука - У Бањалуци је одржана сједница Колегијума Народне скупштине Републике Српске на којој није утврђен коначни приједлог дневног реда за одржавање 30. посебне сједнице.

Опозициони посланици сматрају да је поново прекршен пословник о раду.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, је рекао да је мањи дио МУП-а и правосудних институција дио хоботнице увезан с политичким партијама и да ће, како је рекао, тек промјена власти значити рјешавање Давидовог убиства.

Недељко Гламочак, посланик СДС-а, је рекао да према Пословнику владајућа већина није имала правни основ да не закаже сједницу и додао да је ово доказ да је скупштина пала под контролу владајуће већине.

Бореновић је додао да је безбједносна ситуација забрињавајућа и најавио да ће због јучерашњег инцидента у Челинцу бити поднесена пријава против Додика.

Колегијум се изјашњавао о утврђивању коначног приједлога дневног реда у којем се наводи да "Колегијум утврђује: саглашени приједлог дневног реда, датум и вријеме трајања засједања Народне скупштине", те да се „о припремљеном приједлогу дневног реда изјашњава и утврђује га Колегијум Народне скупштине“.

За предложени дневни ред гласали су представници клубова посланика СДС-СРС РС и ПДП, против су били представници клубова посланика СНСД и СП, док су представници клубова ДНС-а и СДС-К били суздржани.

Сједници Колегијума нису присустовали представници клубова посланика НДП и Домовине. 

Опозициони посланици су тражили да се одржи посебна сједница са једном тачком дневног реда, "Разматрање неуставних и незаконитих радњи појединих представника институција Српске у случају убиства Давида Драгичевића".

Сједницом у просторијама парламента Српске предсједавао је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић.

Сазивање посебне сједнице са истим приједлогом дневног реда већ једном је потписима затражило 28 посланика, али Колегијум 28. августа није утврдио коначни приједлог дневног реда, након чега сједница није ни заказана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана