Није прихваћен Мектићев приједлог о привременом шаторском насељу

Агенције
Није прихваћен Мектићев приједлог о привременом шаторском насељу

Велика Кладуша - Делегација општине Велика Кладуша није се данас сагласила са приједлогом министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића да у мјесту Поље на територији те општине буде изграђено привремено шатроско насеље за илегалне мигранте.

Предсједник Општинског вијећа Велике Кладуше Фикрет Башић, који је био у делегацији општине која се састала са Мектићем, изјавио је Срни да је Мектић рекао да је ЕУ спремна да финансира привремено шаторско насеље у мјесту Поље у Великој Кладуши до изградње мигрантског прихватног центра у Меденом Пољу, али да поводом тог приједлога није ништа коначно договорено.

“Нисмо могли да прихватимо приједлог о формирању привременог шаторског насеља на подручју општине Велика Кладуша. Делегација општине није могла да преузме на себе одговорност да смо сагласни са тим приједлогом јер је Општинско вијеће донијело закључке у којима се тражи измјештање свих миграната са подручја општине Велика Кладуша. Ми ћемо у догледно вријеме одржати Коллегијум Општинског вијећа о том питању”, саопштио је Башић.

Према његовим ријечима, Мектић их је информисао да ће сутра дио миграната, тачније породице са дјецом са локације која се налази на једној ливади у општини Велика Кладуша бити измјештени у Хотел “Седра”, у општини Цазин.

Башић је рекао да на подручју Велике Кладуше тренутно борави око хиљаду илегалних миграната који су смјештени у привременом шаторску насељу, у приватним објектима.

“Нема великих безбједносних проблема, али има информација да се дешава да они улазе без питања у објекте лица која бораве у инострансатву”, нагласио је Башић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана