Nihad Aličković Jurišao i na Vučića u Potočarima

Srna
Nihad Aličković Jurišao i na Vučića u Potočarima

Beograd - Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković, koji je u sudnicu u Hagu prošvercovao mobilni telefon i na “Fejsbuk” profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću, markiran je kao osoba koja je u julu 2015. godine u Potočarima, bacanjem cipele ka Aleksandru Vučiću, dala mig za brutalni juriš na tadašnjeg premijera Srbije, ali zbog toga nikada nije priveden, pišu “Večernje novosti”.

Aličković je u Hagu prije dva dana, kada je izrečena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske, ispred suda raširio ratnu zastavu takozvane Armije BiH, a onda napao starijeg muškarca koji je bio ogrnut srpskom zastavom, prijetio mu i vrijeđao ga.

List navodi da je Aličković prijatelj ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, kao i da je u ekstremnim bošnjačkim krugovima postao poznat prije nekoliko godina nakon pokušaja linčovanja Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

Antidejtonski pokret i Aličković poznati su i po paljenju institucija tokom nasilnih protesta u Federaciji BiH i uzimanju poslanika za taoce.

Uoči novogodišnjih praznika Aličković je ispred objekta Islamske zajednice u Derventi uručivao “antidejton paketiće” bošnjačkoj djeci, nazivajući ih “gazijama, herojima, malim žzlatnim ljiljanimaž koji odrastaju u očuvanju svoje vjere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana