Незировић за оставке у ВСТС, остали против

Срна
Незировић за оставке у ВСТС, остали против

Сарајево - Члан Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ Горан Незировић позвао је руководство, али и чланове Савјета да поднесу оставку, оцијенивши да овај сазив ВСТС-а неће моћи да врати повјерење јавности.

“Шта год ми урадили овај сазив ВСТС-а БиХ неће моћи да врати повјерење и неће бити у стању да спроведе реформу правосуђа”, упозорио је Незировић на данашњој сједници ВСТС-а у Сарајеву.

Реагујући на Незировићев позив и тврдње, предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија је рекао да није сагласан с тим и да је у току организована и оркестрирана кампања која за циљ има преузимање контроле над правосуђем у БиХ.

Он је додао да неће прихватити Незировићеве сугестије и да је поносан на актуелни сазив ВСТС-а БиХ.

Потпредсједник ВСТС-а БиХ Ружица Јукићева је рекла да не постоји разлог да подноси оставку, оцијенивши да је у протеклих седам година добро обављала свој посао.

Она је додала да је Незировић тај који би требало да поднесе оставку.

Потпредсједник ВСТС-а Јадранка Локнић Мисирача позвала је све који имају аргументе - због којих би требало да поднесе оставку - да их изнесу.

“Оставку ћу поднијети када ја будем жељела, али не у овом моменту, а онда ћу да проговорим. Прихватам да сви поднесемо оставку јер сматрам да смо за ово стање сви подједнако одговорни”, нагласила је Мисирача.

На данашњој сједници усвојен је записник са сједница ВСТС-а одржаних 14. и 15. маја, као и Информација о реализацији закључака са сједница ВСТС-а одржаних 14 и 15. маја, те 29. и 30. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана