Nezavisne danas 15. put biraju ličnost godine

V. K.
Nezavisne danas 15. put biraju ličnost godine

Banjaluka - Manifestacija "Ličnost godine in memorijam Željko Kopanja", u organizaciji "Nezavisnih novina", danas će, 15. put zaredom, biti održana u Banjaluci.

Na osnovu odluke uređivačkog kolegijuma, biće proglašena i ličnost godine, koja je svojim radom ostavila najviše traga u godini koja je za nama.

Osim ličnosti godine, biće proglašeni i najbolji ministri u vladama Srpske i FBiH te Savjetu ministara, a nagrada "Nikola Guzijan" otići će u ruke najboljeg novinara u 2017. godini.

Za podvig godine biće uručena nagrada "Jelena Trikić", koja je ustanovljena u čast Majke Hrabrost, koja je, iako teško oboljela od karcinoma, odbila liječenje citostaticima kako bi spasila život nerođenom sinu, koji je kasnije i došao na svijet.

Manifestacija će, kao i svaki put do sada, na jednom mjestu okupiti istaknute predstavnike javnog, političkog i privrednog života.

Od 2003. godine titulu ličnost godine dobili su brojni domaći i strani predstavnici.

Tako su među nagrađenima bili proslavljeni srpski teniser Novak Đoković, te regionalni lideri poput Aleksandra Vučića, Ive Josipovića i Mila Đukanovića. Ličnost godine su bili i Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, Ćamil Duraković i Mirsada Prašo te Miroslav Lajčak, Džonatan Mur, Rafi Gregorijan, Kliford Bond i Tanja Fajon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana