Независне данас 15. пут бирају личност године

В. К.
Независне данас 15. пут бирају личност године

Бањалука - Манифестација "Личност године ин меморијам Жељко Копања", у организацији "Независних новина", данас ће, 15. пут заредом, бити одржана у Бањалуци.

На основу одлуке уређивачког колегијума, биће проглашена и личност године, која је својим радом оставила највише трага у години која је за нама.

Осим личности године, биће проглашени и најбољи министри у владама Српске и ФБиХ те Савјету министара, а награда "Никола Гузијан" отићи ће у руке најбољег новинара у 2017. години.

За подвиг године биће уручена награда "Јелена Трикић", која је установљена у част Мајке Храброст, која је, иако тешко обољела од карцинома, одбила лијечење цитостатицима како би спасила живот нерођеном сину, који је касније и дошао на свијет.

Манифестација ће, као и сваки пут до сада, на једном мјесту окупити истакнуте представнике јавног, политичког и привредног живота.

Од 2003. године титулу личност године добили су бројни домаћи и страни представници.

Тако су међу награђенима били прослављени српски тенисер Новак Ђоковић, те регионални лидери попут Александра Вучића, Иве Јосиповића и Мила Ђукановића. Личност године су били и Милорад Додик, Сулејман Тихић, Драган Човић, Ћамил Дураковић и Мирсада Прашо те Мирослав Лајчак, Џонатан Мур, Рафи Грегоријан, Клифорд Бонд и Тања Фајон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана