Nenad Stevandić: RS potreban kompromis o vitalnim pitanjima

V. K.
Nenad Stevandić: RS potreban kompromis o vitalnim pitanjima

Banjaluka - Predsjednik stranke "Ujedinjena Srpska" Nenad Stevandić izjavio je juče da u Srpskoj postoji ogromna netrpeljivost i neprijateljstvo između dva politička bloka - koalicije okupljene oko SNSD-a, DNS-a i SP-a i Saveza za promjene, što negativno utiče na njenu stabilnost.

Stevandić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da smatra da je saradnja moguća bez obzira na različite političke poglede.

- Poruka koju želimo da pošaljemo je da je moguće ujedinjenje, saradnja, dogovor i kompromis o vitalnim interesima RS da nas ne bi stvari zaticale, kao što nas je zatekao tajni mehanizam koordinacije - rekao je Stevandić.

Naveo je da iz RS dolaze dva loša koncepta i da je njegova stranka u Narodnoj skupštini nekad glasala za prijedloge vladajuće koalicije u RS, a nekad za prijedloge Saveza za promjene, ali da su se uvijek rukovodili interesom RS.

Lider "Ujedinjene Srpske" predstavio je juče i odbornike iz lokalnih parlamenata u Čelincu, Derventi i Bratuncu, koji su nedavno pristupili njegovoj stranci napuštajući SDS, SNSD i PDP. Dojučerašnji član SDS-a Zoran Kuzmanović iz Čelinca je poručio da očekuje dobru podršku građana na izborima, dok je nekadašnji član SNSD-a Branislav Trišić iz Bratunca ocijenio da je koncept koji nudi Stevandićeva stranka bolji za RS. Bivši odbornik derventskog PDP-a Slaviša Marić kratko je poručio da je bolje ujedinjeno nego razjedinjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana