Ненад Стевандић: РС потребан компромис о виталним питањима

В. К.
Ненад Стевандић: РС потребан компромис о виталним питањима

Бањалука - Предсједник странке "Уједињена Српска" Ненад Стевандић изјавио је јуче да у Српској постоји огромна нетрпељивост и непријатељство између два политичка блока - коалиције окупљене око СНСД-а, ДНС-а и СП-а и Савеза за промјене, што негативно утиче на њену стабилност.

Стевандић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да сматра да је сарадња могућа без обзира на различите политичке погледе.

- Порука коју желимо да пошаљемо је да је могуће уједињење, сарадња, договор и компромис о виталним интересима РС да нас не би ствари затицале, као што нас је затекао тајни механизам координације - рекао је Стевандић.

Навео је да из РС долазе два лоша концепта и да је његова странка у Народној скупштини некад гласала за приједлоге владајуће коалиције у РС, а некад за приједлоге Савеза за промјене, али да су се увијек руководили интересом РС.

Лидер "Уједињене Српске" представио је јуче и одборнике из локалних парламената у Челинцу, Дервенти и Братунцу, који су недавно приступили његовој странци напуштајући СДС, СНСД и ПДП. Дојучерашњи члан СДС-а Зоран Кузмановић из Челинца је поручио да очекује добру подршку грађана на изборима, док је некадашњи члан СНСД-а Бранислав Тришић из Братунца оцијенио да је концепт који нуди Стевандићева странка бољи за РС. Бивши одборник дервентског ПДП-а Славиша Марић кратко је поручио да је боље уједињено него разједињено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана