Нема услова за рад парламента

Ж. Д.
Нема услова за рад парламента

Сарајево - Прва хитна сједница Представничког дома Парламента БиХ, која је требало да буде одржана јуче, прекинута је на самом почетку због недостатка кворума јер се у сали нису појавили посланици странака са сједиштем у Српској.

На сједницу су дошла 22 посланика, што је било довољно за рад, али није било услова да Представнички дом одлучује о било чему. Према дневном реду сједнице, требало је да посланици разматрају информацију Савјета министара у техничком мандату о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ с освртом на актуелну безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона. Друга тачка дневног реда требало је да буде информација Колегијума Представничког дома о разлозима неименовања чланова Делегације Парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе и могућим посљедицама. Сазивање хитне сједнице затражили су посланици СДП-а, Наше странке, СББ-а и А-СДА.

Предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто рекла је да је прекинула хитну сједницу јер је сматрала да нема услова за рад. Кришто је нагласила да су разлози и што нема услова за одлучивање, али и због неприсуства свих чланова колегијума па није било могуће тумачење Пословника о раду Представничког дома.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да посланици ове странке нису дошли јер нису стечени политички услови за њено одржавање.

- Не одустајемо од нашег става - не желимо да учествујемо у раду таквог парламента док не буде изабран Савјет министара и док не буду имплементирани изборни резултати - рекао је Кошарац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана