Nema knjiženja vojnih lokacija u Srpskoj na BiH

Srna
Nema knjiženja vojnih lokacija u Srpskoj na BiH

Sarajevo - Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH Borislav Bojić izjavio je danas u Sarajevu da je stav Republike Srpske da ne postoji mogućnost knjiženja perspektivne vojne imovine na BiH, ali da nije problematično da Oružane snage BiH koriste tu imovinu.

Ističući da je pitanje vlasništva nešto drugo, Bojić je rekao novinarima da se Republika Srpska neće odreći svoje imovine.


"Nevažno je da li će ona pripasti lokalnim zajednicama ili entitetima, suština je da je pitanje imovine u zakonodavstvu BiH potpuno jasno definisano i da je to imovina Republike Srpske koja može biti stavljena na raspolaganje Oružanim snagama BiH", kaže Bojić.

On je istakao da je za srpski narod i Republiku Srpsku potpuno neprihvatljivo priključivanje BiH NATO savezu, odnosno to da Drina bude granica između NATO-a i Srbije.

"To je svima u BiH jasno", naglasio je Bojić.

Komentarišući današnju izjavu predsjedavajućeg Komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Sifeta Podžića da je u bezbjednosnom sektoru BiH potrebno više komande nego koordinacije, Bojić je rekao da je Podžić bivši general i da vjerovatno očekuje takvu vrstu odnosa.

"Smatram da treba da se ponašamo u skladu sa važećim zakonima", istakao je Bojić i dodao da je unapređenje bezbjednosnog sistema i koordinacije unutar njega u BiH moguće samo putem donošenja zakona.

On je poručio da su pitanja subordinacije i komandovanja "nešto što u BiH nikada neće proći".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana