Nema informacija šta se dešava sa vojnim skladištem u Krčmaricama

ATV
Nema informacija šta se dešava sa vojnim skladištem u Krčmaricama

Banjaluka - Koliko, kakve municije i u kakvom stanju se nalazi u skladištu u Krčmaricama, kojem se pod težinom snijega urušio krov ni danas nismo saznali.

Više informacija od onoga što smo sa javnošću podijelili u petak, nemamo, poručuju iz Ministarstva odbrane BiH. To su nam rekli u kratkom telefonskom razgovru.  Formirani su stručni timovi koji su zaduženi da saniraju krov i sigurno izvuku municiju.

Više informacija o stanju krova skladišta i municije u Krčmaricama  nismo saznali ni na drugim adresama. Vojni povjerenik Boško Šiljegović, nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da je posljednji put Krčmarice posjetio prije tri godine, ali da novih informacija sa terena, nema. A nemaju ih ni u Zajedničkoj komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

Član te komsije Dušanka Majkić, uputila nas je na zamjenika ministra odbrane  Borisa Jerinića i Borisa Bojića, zamjenika predsjedavajućeg komisije. Jerinić nam nije odgovarao na pozive i poruke. Borisa Bojića smo zatekli u vožnji za Sarajevo, gdje je za sutra zakazana sjednica komisije. Kaže da raspolaže samo informacijama iz medija.  Zvaničnih informacija iz institucija nema, a bez njih ne bi da komentariše. Za probleme starih i propalih objekata znam, ali za slučaj u Krčmaricama prvi put čujem od vas, kaže Sifet Podžić, predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost.

"Provjerićemo u toku dana. Sutra komisija ima sjednicu, pa ne znam da li ćemo stići da to stavimo na dnevni red. Svakako ćemo u toku dana provjeriti”, rekao je Podžić.

Od petka pokušavamo dobiti informaciju o kojoj količini i kakve municiji se radi, ali bezuspješno, jer su to- povjerljivi podaci. Nezvanično, u skladištu je smješteno više od stotinu tona minsko-eksplozivnih sredstava. Iz resora odbrane, već su pisali da situaciju drže pod kontrolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana