Nelegalni odbor FIPA nastavlja sa radom

M. Mi.
Nelegalni odbor FIPA nastavlja sa radom

Banjaluka - Savjet ministara BiH nije imenovao dva člana Upravnog odbora Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) iako je to bilo predviđeno dnevnim redom, ali je ta tačka ipak povučena.

Time je produžen dugogodišnji nelegalan rad Upravnog odbora.

U Savjetu ministara su rekli da je razmatranje imenovanja članova Upravnog odbora FIPA odgođeno, ne želeći da daju obrazloženja takve odluke. U Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje predlaže članove Upravnog odbora, kazali su da nisu dobili zaključke sa sjednice Savjeta ministara i da ne znaju da li su imenovani novi članovi.

Mandat dva člana Upravnog odbora FIPA istekao je još 2012. godine i od tada radi u nelegalnom sastavu, a Savjet ministara više od pet godina ništa nije uradio da imenuje nove ili reimenuje postojeće članove. Mandat je Aleksandru Obradoviću i Zvonimiru Kutleši istekao još 18. oktobra 2012. godine, a njih je na te pozicije postavio Savjet ministara BiH. FIPA je proteklih godina slala urgencije Savjetu ministara da imenuje svoje članove, ali oni na te apele nisu reagovali.

- Na proslijeđena akta nismo dobili odgovore. Ne znamo kada će biti riješeno ovo pitanje. Pravovremeno upućujemo dopise i urgencije o isteku mandata pojedinih članova, ali nemamo nadležnosti kada je riječ o odlučivanju i imenovanju - naveli su ranije u FIPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana