Negitivan odgovor Čubrilovića na zahtjev Cvijanovićeve o smjeni Maleševića

nezavisne.com
Negitivan odgovor Čubrilovića na zahtjev Cvijanovićeve o smjeni Maleševića

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović dostavio je negativno mišljenje predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović na razrješenje Daneta Maleševića sa mjesta ministra prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske.

Predsjednica Vlade Republika Srpska Željka Cvijanović odlučila je da izvrši izmjenu u sastavu Vlade, koja se odnosi na ministra prosvjete i kulture Daneta Maleševića iz DNS-a. Ona je zatražila mišljenje predsjednika RS Milorada Dodika i predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića.

Premijerka RS Željka Cvijanović tražila je mišljenje od predsjednika RS Milorada Dodika i predsjednika NS RS u vezi sa kadrovskim promjenama u Vladi.

Premijerka RS ima pravo po Zakonu o Vladi RS, zatražiti mišljenje predsjednika Republike Srpske i predsjednika Narodne skupštine u vezi smjena.

Član. 13 , stav 3 ovog Zakona propisuje da "predsjednik Vlade može, za vrijeme trajanja mandata Vlade, na osnovu prethodno pribavljenog pisanog mišljenja predsjednika Republike i predsjednika Narodne skupštine, vršiti promjene u sastavu Vlade do jedne trećine prvobitno izabranog sastava Vlade, o čemu obavještava Narodnu skupštinu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana