Nedeljko Mlađenović i zvanično član SNSD-a

ATV
Nedeljko Mlađenović i zvanično član SNSD-a

Bratunac - Načelnik opštine Bratunac od petka i zvanično član SNSD-a. Nedeljko Mlađenović napustio je SDS, iako je sa tom strankom osvojio četiri načelnička mandata.

Kao razlog za napuštanje naveo je to da je u periodu od 2000. do 2006. u Bratunac uloženo svega milion maraka, a posljednjih deset godina preko 90 miliona. Najavljuje jačanje SNSD-a, ali formiranje i patriotskog bloka.

 

“Ja sam prešao, nije samo u SNSD, mi ćemo formirati patriotiski blok, jer mnogo naroda ima u Bratuncu što je nezadovoljan i koji žele da podrže one koji pomažu Bratunac i realizuju projekte, tako da je velika zainteresovanost u Bratuncu za taj patriotski blok i biće najjači, ne samo u Bratuncu, nego i šire”, Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Ima još dosta projekata koje moramo zajedno da uradimo i za to je potrebna saradnja lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske, poručuje Milorad Dodik, kao predsjednik Republike Srpske. Kao lider SNSD-a sa načelnikom opštine najavljuje zajedničko pospremanje u Bratuncu.

“Drago mi je što je načelnik primjetio da je Vlada bez oklijevanja i bez diskriminacije ovdje ulagala u kontinuitetu i ja želim da pozdravim njegov dolazak u SNSD i on je bitno pojačanje koji će raditi sa našim ljudima, zajedno definisati projekte razvoja, a već vidim da postoji dosta projekata dalje operativno dorađivati i nadograđivati. Ja sam svakako ovdje da izrazim opredjeljenje Republike da ćemo raditi na tim projektima”, naglasio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Bratunčani o novom transferu ne žele da govore, samo kažu da načelnik godinama ima njihovu podršku.

U prostorijama OO SDS u Bratuncu nema nikoga. Plakati Nedeljka Mlađenovića već odavno su skinuti, a opštinski odbor je raspušten.

I dok u bratunačkom SDS-u ćute, lider te stranke za ATV kaže da je vrijeme žetve došlo. To što je izgubio načelnika nimalo mu ne smeta. Kaže, vrijeme je da se odvoji kukolj od žita.

“Ako čega ima dobrog u ovome, onda je to da se SDS očistila od nemoralnih ljudi, ljudi koji su skloni novcu i moći, i sve što nije valjalo u SDS ne da je otišlo iz SDS, već je otišlo u zagrljaj režimu. Političke partije, odnosno političke organizacije trebaju da stvaraju ambijent koji je po mjeri naroda”, istakao je Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Nisam nikada radio u svom, već u interesu građana, što to nije slučaj SDS-a, odgovara Nedeljko Mlađenović. Baš zbog toga danas je organizovao i susret predsjednika Republike Srpske i bratunačkih privrednika sa kojima je dogovorena dalja saradnja. Sastanku su prisustvovali i aktuleni članovi SDS-a. Predsjednik Srpske obećao je da će se uskoro vratiti u Bratunac i to sa ministrima iz Vlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana